Peter en PetiePeter en Petie

Peter en Petie kennen elkaar al sinds hun tienerjaren. Ze herkenden direct elkaars verlangen en waren een aantal jaren een stel. Bijna 40 jaar later werden ze dat opnieuw.
Petie is moeder van twee volwassen zoons. Hun vader, Petie 's eerste man, stierf in 2004. Het stemt haar en Peter dankbaar dat Arnold met wat hij neerzette en naliet, centrum Wijland mede heeft mogelijk gemaakt. Petie werkte bijna 25 jaar in het basisonderwijs en deed daarna vrijwilligerswerk in een verzorgingshuis en een hospice. Ze is praktisch, houdt van gezelligheid, is het klankbord van Peter en een hartelijke gastvrouw.

De drie thema’s die Peter's leven beheersten zolang hij zich kan herinneren, zijn waarheid, schoonheid en liefde. Ze komen op verschillende manieren naar voren in de drie activiteiten waar hij aanleg voor heeft: muziek maken, schrijven en lesgeven. Muziek maken begon met drummen in bands. Het werd vervolgd met een carrière als straatmuzikant, waarin gaandeweg steeds meer eigen nummers een plek kregen. Door optredens en CD’s werd Peter uiteindelijk vooral bekend als singer/songwriter, met een repertoire waarin de schoonheid van folk wordt gecombineerd met spirituele teksten.
In de loop der jaren werd met diverse muzikanten samengewerkt: Caris Arkin, Talia Toni Marcus, Kirtana, Marc Citroen. Peter’s vijf CD’s zijn te bestellen in het winkeltje. Van Peter verschenen in de loop der jaren zes boeken en talloze artikelen, columns en verhalen (in o.a. Trouw, Bres, Onkruid, Volkskrant). Als ze al een rode draad bevatten dan is het de humor. Verder lopen de onderwerpen en de benaderingen uiteen: van een heel jong geschreven autobiografie, via kritische verhandelingen over gezweef in spiritueel Nederland en een roman over Liefde, tot kinderboeken waarin levenslessen verpakt zitten in de avonturen van Caspar. De boeken zijn te bekijken en te bestellen in het winkeltje.

Yogananda Het lesgeven zit bij Peter in de familie. Maar om te kunnen lesgeven moet je eerst zelf iets leren natuurlijk. Die weg bestond uit veel lezen (parapsychologie, het vroege christendom, Kahlil Gibran, Steiner, Krishnamurti), veel beleven (yoga, rebirthing, massage, bio-energetica, etc.) en veel reizen. Na een opleiding tot yogadocent kwam de kriya yoga op Peter’s pad. Meditatie werd het middel waarmee hij innerlijke vrijheid zocht en Paramhansa Yogananda werd zijn gids.In de loop der jaren deelde Peter wat hij geleerd had in allerlei vormen en op vele plekken. Lowlands, Eigentijds Festival, spirituele centra, Dubai, Zweden, Italië.

Peter Lowlands Peter Lowlands
Peter geeft yoga en speelt op Lowlands.

Jarenlang runde hij met vrienden een centrum voor yoga en meditatie. Daar vond ook de remedial yoga (voor mensen met een handicap) een plek. Peter, zelf rolstoeler sinds zijn 22e, was in Nederland de initiator hiervan.
Tussen al deze bedrijven door ontmoette hij een aantal bijzondere mensen: Krishnamurti, Swami Kriyananda, Kirtana, Grace. Voor de laatste twee organiseerde hij vele optredens en retraites.
Peter's doel als leraar is duidelijk: hij wil je inspireren om een vrij mens te zijn. Voor Wijland is zijn ambitie om er samen met Petie een plek van te maken waar nuchtere spiritualiteit een sfeer van harmonie en liefde creëert.

©2016 - www.centrumwijland.nl | Design www.free-css.com | Weblayout Erik de Wit