De bal van meester Volmaker

Boek Casper
Peters eerste kinderboek is een schot in de roos. 'Het leukste kinderboek dat ik ooit las' was het commentaar van een ervaren Vrije School lerares. Humor, avontuur, een beetje spanning, en natuurlijk de levenslessen van de geheimzinnige meester Volmaker, maken dit boek tot een vriend van de kinderen die het lezen of voorgelezen krijgen.

Caspar heeft de bijzondere bal die de Volmaker heeft gemaakt in bewaring gekregen. Maar als de koning ervan hoort, wil die hem hebben. Caspar wil niet toegven, ook niet als hij onder steeds grotere druk wordt gezet. Zijn de steun van zijn vrienden, de lessen van zijn meester en Caspars eigenwijze karakter bij elkaar voldoende om de koning en diens verwende maar mooie (of andersom) dochter Lala te weerstaan ?

De magische tekeningen in het boek zijn van kunstenares Christa van Kan (Peters zus). Bij het boek zit een CD met nummers die passages uit het verhaal muzikaal tot leven wekken. Om bij mee te zingen of na het voorlezen bij in slaap te vallen. Ook zonder boek is het mooie / leuke muziek, met prachtig fluitspel van Marc Citroen.

Wil je dit boek cadeau doen en er graag een opdracht in, vermeld dat dan bij je bestelling.

Dit boek kost € 15.

Een vrouw van veertien

Boek een vrouw van veertig

‘Een vrouw van 14’ is het verslag van de liefde tussen twee mensen. Meer precies, van de ontwikkeling van die liefde. Tegelijk is het een onderzoek naar de raakvlakken tussen romantische en universele liefde. Aan de hand van hun brieven, dagboek, (deels Engelse) verhalen, de ‘Relatie-ingrediëntenlijst’ en ontvangen spiritueel onderricht, leeft en leert de lezer mee met de mensen die met dit boek een Monument voor Liefde hebben willen oprichten. Voor de liefde voor elkaar, voor muziek, kinderen, Rotterdam, Keltische wijsheid, echtheid, waarheid, vrijheid. Voor de liefde voor het leven.

‘De bevrijding, de zoete zekerheid van onsterfelijkheid, het zou overweldigend geweest zijn als er nog iets te overweldigen was. Maar puur bewustzijn, daar valt weinig aan te trekken of te sjorren, te bedreigen of overweldigen. Het is. En that’s it.’Dit boek kost € 17.

Het geheim van Malkola

Boek Makola

Caspar ontvangt een brief van prinses Lala. Ze wil dat hij naar het paleis komt. Onderweg gaat hij langs bij zijn vriendinnetje Allay. Zij is in de leer bij Malkola, een kruidenvrouw die in een huisje in een bos woont en niet voor de poes is. Caspar beleeft er een angstig avontuur, maar leert van Malkola wel het geheim van hoe je moet omgaan met meisjes en vrouwen. Dat geheim komt goed van pas als hij in het paleis aankomt, want er dreigt gevaar voor het land. De koning stuurt Caspar naar keizer Wodokar, in de hoop dat zo een oorlog voorkomen kan worden. Caspar doet zijn best, maar of dit wel goed afloopt ...?

Het geheim van Malkola is een op zichzelf staand boek, maar in de tijd volgt het op Caspars avontuur in 'De bal van meester Volmaker'.

'Niet voor mogelijk gehouden, maar toch is het zo: nóg leuker dan deel 1.'

Dit boek kost € 15.

Op zoek naar het ongeluk

Boek op zoek naar het ongeluk
"Op zoek naar het ongeluk" is Peter’s autobiografie, geschreven in 1985-1986. Het heeft inmiddels meerdere drukken en uitgevers beleefd. Dat er vraag naar blijft, is omdat het thema en de humor niet aan tijd gebonden zijn. Het thema is de vraag: "Gebeuren de zaken in ons leven toevallig, of zeggen ze iets over wie wij zijn ?" Centraal staat het ongeluk dat Peter in 1979 had. In schetsen van zijn leven ervoor en erna, ziet de lezer parallellen en ontwikkelingen. Intussen lacht hij zich af en toe slap, ook al is het een serieus boek.


Dit boek kost € 10.


Korte Verhalen, lange verhalen, geen verhalen en andere verhalen

Boek Korte verhalen

Geschreven door Peter Van Kan, m.m.v. Bert Van Kan.

In deze bundel, waarin ook een paar verhalen van zijn broer Bert opgenomen zijn, komt Peter's lichte kant naar voren. De melancholie van zijn muziek is afwezig in deze verrassende, absurde en ontroerende avonturen. Eppo, neef Fred, de lamme en de blinde, Kck, de Boom van Al: nog lang nadat je het boek uit hebt, zul je aan ze denken. En lachen.

Dit boek kost € 5.Tussen hemel en waarde

Tussen hemel en waarde

Van de achterkant:
Er zijn niet zoveel schrijvers die kritische beschouwingen over spiritualiteit en politiek, hilarische verhalen, scherpe observaties en mystieke gedichten op overtuigende wijze met elkaar kunnen combineren. Daarvoor is een voorwaarde dat de dwarsbalk van maatschappelijke betrokkenheid gedragen wordt door de verticale lijn tussen hemel en aarde. Peter van Kan voldoet aan die voorwaarde. Hij inspireert en ontroert, doet ernstig nadenken en bevrijdend lachen met deze mix van brieven, columns, verhalen en gedichten.

Uit het voorwoord:
‘Mijn hoop is dat de gedachten, ervaringen, gevoelens en overwegingen in deze teksten, je helpen om jezelf beter te leren kennen. Doordat ze, behalve hopelijk informeren en amuseren, je spiegelen en uitdagen.’ ‘Waarheid, liefde, schoonheid, geluk. We hebben ze niet in pacht. Maar wel voor het oprapen. Als dit boek je sterkt in die overtuiging, dan was zowel het schrijven als het lezen ervan de moeite waard.’


Dit boek kost € 12.
Een taal van licht

Boek een taal van licht
Een selectie uit Grace' bundel met mystieke poëzie, A Language of Light, vertaald door Peter van Kan. De originele Engelse gedichten en de vertaling staan naast elkaar.
'Eens, een jaar of wat geleden, naar het zuiden reizend vanaf Mount Shasta, was ik verzeild geraakt op de kust van Big Sur, rond zonsondergang. Terwijl de zachte deken van de nacht zich stil over het water uitspreidde, vond ik een slaapplek op een klif boven de oceaan. Ergens gedurende de nacht werd ik gewekt door een schitterend licht dat op mijn gezicht scheen. Over de donkere, immense oceaan straalde, met ongewone helderheid, een prachtige glinsterende ster. Het was Sirius, wist ik, want wij zijn oude vrienden.
En terwijl ik daar lag in de stilte, kijkend naar zijn lichtende straling, met als enige geluid het zachte lied van de golven onder me, werd ik me bewust van subtiele veranderingen in mijn wezen.'

Dit boek kost € 8.


©2016 - www.centrumwijland.nl | Design www.free-css.com | Weblayout Erik de Wit